Behandelingen

Als u op vrijwillige basis bij ons terecht gekomen bent of door uw tandarts/huisarts verwezen bent voor behandeling van gingivitis (tandvleesontsteking), parodontitis (tandvlees en kaak- botontsteking) of gebitsreiniging?
Wij leggen u graag persoonlijk meer uit, u kunt altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Bij het eerste consult vragen wij u een medische vragenlijst in te vullen. Deze informatie hebben wij nodig om voor u de beste behandelmethode te kiezen. Ook bespreken wij tijdens dit consult wat u van ons en van de behandeling verwacht. Wij doen nooit valse beloften en geven u een eerlijk advies. Samen met u bespreken we een behandelplan.

Een behandelplan zal meestal uit de volgende onderdelen bestaan:
  • Een uitgebreid mondonderzoek gedocumenteerd
    aan de hand van een pocketstatus
  • Voorlichting en instructie
  • Initiële behandeling
  • Evaluatie
  • Recall/nazorg

Wij streven ernaar de behandelingen zo pijnloos en gemakkelijk mogelijk te maken voor u.
Afhankelijk van de situatie in de mond (de hoeveelheid plaque, tandsteen en aanslag), kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen.
Tijdens deze initiële behandelingen wordt het gebit uitgebreid gereinigd. Indien nodig of gewenst kan dit onder plaatselijke verdoving plaatsvinden.

Evaluatie
Drie maanden na de initiële behandeling zal een evaluatie van de mondgezondheid plaatsvinden. Hierbij wordt opnieuw een pocketstatus gemaakt om de diepte van de pockets te meten en te vergelijken met de vorige situatie.

Recall/Nazorg
Na de herbeoordeling, zal afhankelijk van de noodzaak, de patiënt geadviseerd worden om regelmatig voor nazorg terug te komen.
Regelmatige nazorgbehandelingen zijn essentieel voor een blijvend goed resultaat. Wij geven u ook alle informatie over hoe u zelf uw gebit zo gezond mogelijk kunt houden, zodat u minder vaak hoeft terug te komen.

Jaarljikse evaluatie
Eén maal per jaar zal er een extra evaluatieonderzoek plaatsvinden. Een goede controle van de mondgezondheid is nodig om terugkerende problemen voortijdig te signaleren. Opnieuw wordt hierbij een pocketstatus gemaakt om de situatie te beoordelen. Hierop zal het behandelplan worden aangepast.
Aanvullende behandelingen:
  • Fluoride behandeling bij gevoelige tandhalzen
  • Chloorhexidine lak bij beginnende cariës (gaatjes)
  • Nazorg van implantaten